κείμενο συντονιστικού κατάληψης σ.φ. νομικής

Με το νέο –πολυνομοσχέδιο ως φοιτητές καταλάβαμε με τρόπο απόλυτο την απολυταρχική πολιτική της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και του ΔΝΤ. Η κ. Διαμαντοπούλου με το νομοσχέδιο υπακούοντας στις εντολές της Τρόικας θέλει να <νομιμοποιήσει> το ιδιωτικό Πανεπιστήμιο του Μνημονίου. Ως φοιτητές καταλάβαμε για πρώτη φόρα τόσο άμεσα την πολιτική του ΔΝΤ γιατί για πρώτη φορά καταργούνται τα δικαιώματα μας. Μέχρι χθες καταλαβαίναμε την πολιτική της λιτότητας μέσα από τις οικογένειας μας με την κατάργηση μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων χωρίς ωστόσο να είμαστε άμεσοι αποδέκτες.

 

Για εμάς ήταν πολύ ελπιδοφόρο το γεγονός ότι πριν αρχίσει ακόμα η ακαδημαική χρονιά συγκροτήθηκε Γ/Σ για να λάβουμε αμεσοδημοκρατικά ως Σύλλογος μια θέση απέναντι στο νέο νόμο-πλαίσιο. Το νομοσχέδιο της κ. Διαμαντοπούλου δεν λειτουργεί αυτόνομα από την αυταρχική πολιτική της Τρόικας-Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Γεγονός αποτελεί ότι είχε τη συναίνεση των 4/5 της Βουλής, ερώτημα όμως είναι άμα θα έχει τη συναίνεση της φοιτητικής κοινότητας.

 

Μπορεί να βιώσαμε την πολιτική της λιτότητας του μνημονίου μέσα από τις οικογένειες μας, ωστόσο το Μνημόνιο πρώτη φορά απευθύνεται άμεσα σε εμάς ως φοιτητές με το να καταλύει τα δικαιώματα μας, το δημόσιο και δωρεάν Παν/μιο.

 

Γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντικές οι κινητοποιήσεις μας μέσω συνελεύσεων ενάντια στο νέο-νόμο. Η Γ/Σ είναι απαραίτητη για τη βούληση των φοιτητών. Η Γ/Σ δεν αποτελεί ένα τεχνοκρατικό μέσο αλλά μια διαδικασία με πολιτικές ζυμώσεις και οργάνωση των φοιτητών από τα κάτω, ανεξάρτητα από το αν είναι οργανωμένοι ή όχι. Διαμορφώνουν μια συλλογική φωνή που εντάσσεται στο πλαίσιο ενός γενικότερου κοινωνικού αγώνα. Το Παν/μιο δεν είναι κλειστό και δεν διεκδικούμε να μείνει υπό-κατάληψη επειδή δεν το αγαπάμε αλλά επειδή το Παν/μιο είναι κάτι παραπάνω από 4 τοίχους. Έτσι η κατάληψη δεν είναι για εμάς αυτοσκοπός αλλά μέσω αντίστασης στην πολιτική της κυβέρνησης.

 

Σήμερα είναι 220 σχολές κλειστές αύριο μπορούν να είναι όλες. Και όλοι μαζί μπορούμε να υψώσουμε δυνατά και συλλογικά τις φωνές μας στην κοινωνία.

 

Και ήδη η αρχή έχει γίνει, μεγαλύτερη απόδειξη ο φόβος της κυβέρνησης και η άγρια καταστολή στο Σύνταγμα.

 

Γι’ αυτό και σας καλούμε να συμμετέχετε στη Γ/Σ(7/9) 12:00 ΑΙΘ. Α΄, ανεξάρτητα από τη γνώμη του καθενός ώστε να συνεισφέρουμε στην παραγωγή της βούλησης του φοιτητικού κινήματος.

 

 

Αφήστε μια απάντηση