αφίσα των αυτόνομων σχημάτων του απθ για τους 5 συλληφθέντες της 1ης μάη στο μιλάνο

τελικο

 

Την 1η Μάη 2015 έλαβε χώρα στο Μιλάνο της Ιταλίας πρωτομαγιάτικη διαδήλωση με αιχμιακό ζήτημα την εναντίωση στην Expo 2015, της ετήσιας φιέστας κρατών και μικρών και μεγάλων αφεντικών με θέμα τη «βιώσιμη ανάπτυξη»· την προώθηση, δηλαδή, εναλλακτικών τρόπων για τη συνέχιση και την ένταση της εκμετάλλευσης και της υποτίμησης. Χιλιάδες κόσμου στο Μιλάνο διαδήλωσαν ενάντια στην Expo και ό,τι αυτή συμπυκνώνει: την επέλαση κράτους και κεφαλαίου πάνω στις ζωές μας. Την επόμενη μέρα η ιταλική αστυνομία προβαίνει σε μαζικές προσαγωγές και λήψη DNA. Μεταξύ των προσαχθέντων και πέντε φοιτητές από την Αθήνα, κομμάτια των κοινωνικών και ταξικών αγώνων μέσα και έξω από το πανεπιστήμιο, οι οποίοι αφήνονται ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Στις 12-11-2015 οι ιταλικές αρχές εκδίδουν Ευρωπαϊκό Ένταλμα σύλληψης ζητώντας την έκδοση των πέντε αγωνιζόμενων φοιτητών στην Ιταλία, γεγονός πρωτοφανές για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, αφού είναι η πρώτη φορά που ζητείται έκδοση για συμμετοχή σε διαδήλωση. Οι ελληνικές αρχές εισβάλλουν στα σπίτια τους και στη συνέχεια τους αφήνουν ελεύθερους με περιοριστικούς όρους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Όταν τα κράτη διεθνοποιούν τις διώξεις όσων αγωνίζονται, ποινικοποιώντας ακόμα και τη συμμετοχή σε διαδηλώσεις, τότε τα κομμάτια των αγωνιζόμενων υψώνουν αναχώματα, επιμένοντας να συναντώνται και να ανταλλάσουν εμπειρίες αγώνα και καλλιεργώντας σχέσεις αλληλεγγύης, ενάντια στις διεθνείς πολιτικές λιτότητας και υποτίμησης. Εμείς με τη σειρά μας, ως κομμάτι των αγώνων μέσα κι έξω από το πανεπιστήμιο υψώνουμε την αλληλεγγύη μας στους πέντε αγωνιζόμενους φοιτητές.

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ
ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ 1ΗΣ ΜΑΗ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ

Αφήστε μια απάντηση